Za najbolje moguće iskustvo na mrežnim stranicama
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja najboljeg korisničkog iskustva. Daljnjim korištenjem naše stranice prihvaćate upotrebu naših kolačića (strogo neophodni kolačići). Kolačići za koje je potrebna privola (analitički kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za personalizirane sadržaje) postavit će se tek nakon njezinog aktiviranja. Ako date svoju privolu za korištenje kolačića, identifikacijske podatke obrađivat će naši partneri (ponuditelji usluga za kolačiće i IT pružatelji usluga). Za ovu internetsku stranicu i kolačiće odgovorno je društvo Porsche zastupanje u osiguranju d.o.o.. Dodatne informacije o korištenim kolačićima i načinu njihovog deaktiviranja možete pronaći u našoj Smjernici za zaštitu podataka i kolačiće.
Prihvatite i nastavite

Osiguranje od automobilske odgovornosti 

Što je osiguranje od automobilske odgovornosti?

Osiguranje od auto-odgovornosti je zakonski obavezno osiguranje koje se zaključuje prilikom registracije motornih vozila. Ovim osiguranjem pokrivena je odgovornost vlasnika, odnosno korisnika, kada upotrebom motornog vozila uzrokuje štetu trećim stranama. Policom osiguranja od automobilske odgovornosti nije pokrivena šteta na vlastitom vozilu.

Što pokriva polica od automobilske odgovornosti?

Policom osiguranja od automobilske odgovornosti osiguravate svoju odgovornost prema trećim osobama za štete prouzročene uporabom motornog vozila u zemlji i inozemstvu.

Osiguranje od automobilske odgovornosti omogućava oštećenom da zahtijeva odgovarajuću odštetu neposredno od osiguratelja, a prouzročitelju da ga ta obveza materijalno ne ugrožava.

 

Osiguranje vozača i putnika

Uz osiguranje od automobilske odgovornosti možete ugovoriti i osiguranje putnika.

Što je osiguranje putnika i kada se isplaćuje?

Osiguranje vozača i putnika od posljedica smrti ili trajnog invaliditeta dobrovoljni je vid osiguranja koji je moguće ugovoriti uz policu obveznog osiguranja, policu kasko osiguranja ili pak kao zasebnu policu osiguranja od nezgode.

Osigurani iznosi predstavljaju maksimalnu obvezu društva za osiguranje po ostvarenom osiguranom slučaju.